tisdag 29 juni 2010

3 stjärnor och 100 möbler

Som jag utlovade kommer här några bilder på de möbler som just nu tillverkas åt oss och Nepal Face to Face Guest House i Kathmandu. Ca 100 möbler blir det för att rusta 6 sovrum, ett kök, en matsal samt utemöbler. Samtliga möbler är lokaltillverkade och av äkta trä. Här några stolar som väntar på slutbehandling och dynor:


Vi satsar på hotellstandard (siktar på 3 stjärnor) men får ändå räknas som ett Guest House eftersom vi bara kommer ha 6 rum att hyra ut (5 till en börja med eftersom vi tänker bo där själva i starten). Men redan har vi fått en första bokning till oktober. Det 1:a oktober planerar vi ha invigning. Nästa inlägg kommer nog handla om frukost...

2 kommentarer:

  1. Fina möbler! Hoppas på att möblerna är tillverkade av trä som inte skövltas och är hotat av...!! Känner ni till hur det tillverkas och vart materialet kommer ifrån?

    / Petra

    SvaraRadera
  2. Hej Petra, kul att du kommenterar frågan om tillverkning och ursprung.

    Ursprunget vet jag inte eftersom det är lite olika träslag i olika delar av möblerna, men jag ska absolut ta reda på det så gott jag kan.

    Tillverkningen känner vi bättre och är en del av vår policy att stödja lokaltillverkning. Vi har besökt denna lilla verkstad som ägs av en nepales vid namn Jitendra. Kontakten med honom fick vi via en god vän. Många av de som arbetar där kommer från landsbygden och arbetar säsongsvis mellan sådd och skörd. De gör bara beställningar och produktioner i mindre skala, alltså ingen storskalig "slavproduktion".

    Tag gärna kontakt med oss via mejl eller telefon så hör vi gärna fler synpunkter och tips från dig.

    Ursäkta det sena svaret, mejl om en inlagd kommentar kom först idag...

    /Per

    SvaraRadera

Min blogglista