söndag 7 november 2010

En bra första månad!

Första månaden har gått riktigt bra! Sedan starten den 1:a oktober har vi haft vårt Guest House fyllt (alla fem rummen!) tre dagar och haft beläggning 20 dagar i sträck. Vi har gått med vinst redan första månaden! Utmaningen nu är att fylla även månaderna under lågsäsongen (december - februari). Detta ser vi ut att kunna klara med tanke på alla utlänningar som jobbar här kort eller lång tid och vars familjer hälsar på i Nepal både före och efter jul.

Dock är vårt fokus inte att driva gästhus i Kathmandu utan att visa Nepal från sin bästa och mest rättvisande sida - byarna! Har du inte sett bylivet i Nepal har du inte sett Nepal heller!

Namnen på våra rum i Guest House är samma som på byarna samt två andra "inside tourism" events som vi har utvecklat (Patan Walk - en stadsvandring sett från "insidan") eller står bakom (Ganesh Himal - en bärarlagstrekk utanför turiststråken). Namnen på våra byar och alltså även på tre av våra rum är Samitar, Khanigau och Dharke.


En av våra gäster, Birgitta, hade drömt om att komma till Nepal redan när hon var 7 år. Utan att avslöja hennes ålder kan vi berätta att det tog lång tid att få sin dröm att gå i uppfyllelse. Birgitta ville absolut se byarna även om hon inte kunde stanna över natt. Hon följde med till byn Samitar när jag gjorde en uppföljande visit i mitten av oktober. Se en video (2 min.) om besöket i högerspalten.

Har du också börjat drömma om att få komma till Nepal? Missa då inte chansen att se bylivet genom ett hållbart arrangemang! www.nepalfacetoface.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista