torsdag 1 april 2010

Framgång och sjukdom

Vi har haft vår andra grupp på 'Patan Walk', ett program som börjar klockan 07.00 för att se stadslivet vakna. Det är en upplevelse även för mig som gått den tre gånger. Man får se det turisterna som normalt kommer kl. 10 inte får se. Första delen kallar vi Impression Walk för det är många intryck man möter. Efter en välbehövlig frukost kommer 'Maze Walk', där guiden leder oss in i stadens labyrinter och ut igen! Detta är ett smakprov på vad dagen innehåller. På kvällen är det middag till uppträdande av sång och dans i olika stilar för olika folkgrupper i Nepal.


Dock kunde jag inte vara med på kvällen. Jag hade fått feber och diarré, sedan kräktes jag och efter att Anna kommit hem från middagen förstod jag på känslan i min kropp att detta inte skulle gå över av sig självt. Jag åkte till ett närliggande sjukhus, fick vänta en stund som på alla akutmottagningar kl. 23 på natten. Nu är jag hemkommen med diagnosen dysenteri. Det är andra gången på fem år som jag fått detta, alltså inte speciellt vanligt ändå men fullt möjligt även om man är försiktig med vad man stoppar i sig.


Jag ska följa ett tips från min vän Sebastian, ta en dag att njuta av vår framgång, inte bara kämpa på. Vi har kommit långt på två månader i Nepal. Vi har haft två stadsvandringar (Patan Walk) och en tredagars byvistelse. En dag när man inte orkar göra så mycket jobb kan man i alla fall glädja sig åt vår start i Nepal. Om 2-3 dagar är jag nog igång igen. Då tar vi gärna in fler kunder i labyrinterna i Patan, eller ut till byar som avspeglar det verkliga/riktiga Nepal.

2 kommentarer:

  1. Men ojdå! Hur vet man att man har dysenteri och inte giardia eller matförgiftning- om man inte går till sjukhuset alltså?

    SvaraRadera
  2. Giardia känner jag igen på bland annat äggdoften, svårare att skilja på dysenteri och matförgiftning. Därför var det bäst att gå till sjukhuset för att får veta. De klargjorde allt utan pinsamheter, rätt medicin på ca 1,5 timmar. Nu mår jag bättre :)

    SvaraRadera

Min blogglista