fredag 30 april 2010

Vi har bestämt oss!

Nu har vi bestämt oss! Det får bli ett Guest House med B&B (bed and breakfast). Det är helt enkelt ett enklare sätt att registrera än att utmana ett helt system av nepalesiska resebyråer som vill ha monopol på den lokala marknaden. Vi kommer fortfarande bedriva turism men operativt går vi genom kända lokala företag eller som representanter för det svenska företaget. Dessutom är det bra att veta hur våra kunder kommer att bo under resan till Nepal, vilken standard de får och vilken lokala påverkan som vårt boende har.

På Schyst Resande pågår just nu en debatt om all-inclusive-resor. Nätverket menar att den lokala befolkningen ska tjäna på att vi reser till deras länder men att det i många all-inclusive-resor inte alls är så. Så mycket som 90% går tillbaka till arrangörslandet. Detta vill vi förhindra genom att tex inreda vårt Guest House med så många detaljer som möjligt från landsbygden. Det kan vara stråmattor eller vävda lampskärmar, lokalproducerad juice eller miljövänliga briketter för uppvärmning. Dessutom äger vi inte huset, vi hyr det. Vi anställer dessutom lokal personal. Så även om vi gör ett paket av hela resan som kan betraktas som all-inclusive så är vi ett hållbart alternativ. Även SVT skriver en artikel i ämnet.

Idag är det fyra veckor innan hemresa till Sverige. Kanske hinner vi registrera vårt lokala företag, kanske inte. Säkert är dock att vi kommer tillbaka i augusti och ställer iordning för två rättvisa gruppresor till detta vackra land. Blir du vår första rättvisa kund i oktober eller november?

2 kommentarer:

  1. Nejmen...
    återresa är inte alls nödvändig för oss får ni gärna stanna i Sverige, hos oss.
    MVH Clinac 5 genom Karin

    SvaraRadera
  2. Kära vänner vid Clinac 5 och ni andra på USÖ som läser detta svar. Vi ses snart, men jag slutar till slutet av juli, efter tio goda år på USÖ. Får se om vi får tio lika goda år i Nepal eller hur framtiden blir.

    Jag tycker att många av er ska planera att ta semester i den trista november för att komma till Nepal då det är som bäst. Vi lovar en fantastisk resa långt från OBI och Beam On.

    SvaraRadera

Min blogglista