lördag 8 maj 2010

Strejken är över!

Äntligen är bandhan över, dvs strejken som maoisterna utlyst för obestämd tid. Den slutade idag och det var en stor befrielse att äntligen kunna planera in jobb och resor igen. Affärerna öppnar igen, trafiken rusar igång med samma intensiva stil och folk är lättade.

Vi har oturligt nog varit utan både telefon och internet hemifrån, vilket inte berodde på strejken i sig men som inte kunde repareras/fixas under strejkdagarna. Nu är internet tillbaka, vilket är en befrielse det också. Nyttigt ibland att vara utan nätet skulle jag tro, man ser hur beroende man är av det. Vad skulle hända om nätet i hela världen lade av i en vecka??

Nu på första dagen efter bandhan tar vi chansen att titta på ett hus som kanske kan bli vår Guest House. Vi återkommer med en rapport och kanske bilder om det ser intressant ut.


Idag är det lördag och egentligen helgdag, men vår assistent Nirmala har kommit till oss ändå för att hjälpa oss att jobba ikapp med några saker. Hon hjälper oss med både kontorsjobb, barnpassning, matlagning och nyhetsrapportering. En ovärderlig hjälp dessa dagar. Tack Nirmala!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista