lördag 21 november 2009

Take Off party

Vi har i veckan haft kontakt med flera intressanta personer som alla ger oss en pusselbit. Det började med ett lunchmöte med VD'n för Child Watabaran i Nepal, Mr. Tirtha. Han tyckte om vår idé men han började genast tänka på problem och möjligheter. Det märks att han har erfarenhet att driva projekt som till slut fungerar. Just nu läser han kurs på universitet i Göteborg.

Samma dag tog jag spårvagnen till centralen i Göteborg och träffade Dr. Jim, en professor i juridik som just i dagarna är i Nepal för att föreläsa på en international conference om "Sustainability, Networking and Profitability" i Kathmandu. En av de saker han poängterade för oss var att vi inte tjänar något på att vårt produktnamn liknar SVT's "Den stora resan". Däremot kan det ställa till problem om vi tycks vilja nyttja den goodwill som SVT skapat. Det viktiga blir om vi lyckas bygga en bra produktmodell, sedan kan den heta nästan vad som helst. Bättre att namnet är "distinct" än "discriptive". Kanske en blandning är bra.

Vi har också bra kontakt med en frilansjournalist som heter Johanna. Vi har bloggat om henne i tidigare inlägg. Hon tycker om idén att vi erbjuder att bo hemma hos familjer. Det tycks ligga i tiden, men ändå är det inte utvecklat.


Det bästa spara jag till sist i detta inlägg: Vi ska ha ett Take Off party i januari. Boka därför in eftermiddagen den 17 januari för ett party på Lilla Indien (restaurang) i Örebro. Ingen föranmälan. Det blir enkel nepalesisk förtäring - te och tilltugg och en fantastisk rolig chans för oss att träffa alla er som är intresserade av vår idé. Utresan är den 28 januari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista