onsdag 6 januari 2010

Snart finns vi på rikigt!

Nu har vi lyckats med ett stort steg. Vi har skickat in alla uppgifter till Bolagsverket och Skatteverket och väntar på att registreringen ska genomföras. Snart finns Nepal Face to Face AB på riktigt!

För er som är intresserade så görs registreringen enklast på Företagsregistrering gällande de flesta bolagsformer (utom kanske enskild näringsverksamhet). Detta gick hur som helst ganska smärtfritt! Dock har vi bara skickat in ett namnförslag, så om det inte funkar får vi mycket jobb. Jag har dock ringt och pratat med Bolagsverket i tidigare skede och då kunde de inte se något hinder, men heller inte lova någonting. Vi håller tummarna eller ber eller vad man gör för att man vill se ett visst utfall.

Svårare har det dock varit med logotyp. Vi har haft en bra egentillverkad logotyp, men det sprack på att sajten vi köpte bilden av sa att den inte fick användas till just logotyper. Nu har vi några val, att enkelt komponera ihop en hemmagjord logotyp bara för att ha någonting, eller att anlita ett logo-design-företag. Det kostar ca 5000:- och vi funderar på hur viktigt en logotyp är. Å ena sidan är logotypen det första kunder ser och ser logotypen oprofessionell ut så tror en potentiell kund att man är det också och tvärtom. Å andra sidan är det inte någon som köper en resa med oss för att logotypen är bra. Vi måste bevisa att vår modell fungerar och vi måste hålla igen på utgifterna i början. Någon som har bra råd är välkommen att kommentera eller höra av sig direkt till oss: per@nepalfacetoface.se

Att svänga om från ett stadigt jobb inom landstinget till eget entreprenörskap är kanske inte lätt, men det känns bara så roligt! Det finns nytt att lära och många villiga att hjälpa till. Och snart är vi på väg till Nepal - tre veckor kvar. Vi kommer också att kunna sälja bydagar redan till våren så varför inte planera en resa redan nu. Vi kan ge tips på bra flyg (se tidigare inlägg) och hjälpa dig till en genuin och hållbar upplevelse av Nepal.

Nästa vecka händer (minst) två roliga saker. Tvärsnytt kommer hit och gör reportage när vi packar eller nå't. Får se hur det blir i TV! Sedan har vi förstås invigningen den 17:e januari (se rubrik i högerspalten). Ett startskott för ett långt lopp. Kul att ni följer oss i fortsättningen. Skriv gärna er adress i spalten till höger för att få nyhetsbrev. Eller skriv till oss så ser vi till att uppdatera er 1-2 gånger i månaden.
Ett annat bra sätt att hålla kontakt med oss är via Twitter. Det är enkelt att skaffa en konto och sedan välja att följa oss:
Twitter.com/NepalFaceToFace
Twitter.com/PerFaceToFace
Twitter.com/AnnaFaceToFace

Till sist vill jag ge tips om en gratis utbildningsdag i Luleå av nätverket Schyst Resande den 23 januari. Jag gick den i Göteborg i höstas och den gav god inblick i vad resebranschen kan göra och varje enskild resenär kan tänka på för att göra bra avtryck på sin resa. Med önskan om en schyst fortsättning på året!

Jag gör ett tillägg: Även BAM-träffen i Stockholm den 13 februari är något jag vill rekommendera. Slut på tillägg :)

4 kommentarer:

  1. Vad kul att läsa om det ni gör! Modigt skulle jag vilja säga! Tack för inbjudan till take Off partyt!

    kram

    SvaraRadera
  2. Kul, spännande och uppmuntrande att se er ta era innersta känslor på allvar och göra verklighet av det som ligger er varmt om hjärtat. 'Learning by doing' var Baden Powells motto (grundaren av scoutrörelsen) - det ni gör liknar mycket scouting. Själv har jag träffat många företagsledare utomlands med bakgrund inom scoutrörelse. Eget företagande handlar mycket om ledarskap, att leda sig själv och andra att förverkliga företagets mål och visioner. Ni har det - Gör det! Lycka till!
    Janeric Furbacken

    SvaraRadera
  3. Kul Cissi att du gillar det vi gör. Vi skulle ångra oss djupt om vi inte tog chansen nu.

    SvaraRadera
  4. Tack Janeric, det var storartade och uppmuntrande ord. Faktum är att jag har varit scout en gång. Kanske har detta betytt mer än jag anar, tack för reflektionen!

    SvaraRadera

Min blogglista